Na oběd i na večeři se velice hodí právě jednoduché zeleninové rizoto, které máte hned hotové a opět do sebe dostanete tolik zdravou zeleninu.

Počet porcí: 4Obtížnost receptu: nízkáČasová náročnost: 35 minut

Ingredience Receptu

  • 250 g rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 400 g mražené zeleninové směsi (nejlépe čerstvá zelenina, nebo vlastní sterilovaná)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy zeleninového rizota

V mírně osolené vodě si uvaříme rýži podle uvedeného návodu na obalu rýže. Na rozpáleném oleji na hlubší pánvi osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mraženou, nebo čerstvou zeleninu, krátce vše osmahneme a podlejeme trochou vody. Pod poklicí vše podusíme do měkka. Podle potřeby průběžně podléváme a směs mícháme. Do měkké zeleniny vmícháme trochu soli, trochu pepře, mletou červenou papriku a sójovou omáčku – vše podle chuti. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a prohřejeme. Po promíchání máme zeleninové rizoto hotové.

Poznámka k receptu

K zeleninovému rizotu tak jako i ke klasickému se hodí kyselá okurka.